Dette kloakarbejde må du selv udføre

Når det kommer til kloakarbejde, er der ikke ret mange almindelige mennesker, der har forstand på det. Det er et fagspecifikt arbejde og kræver derfor ofte konkret viden for at kunne udføre det korrekt. Det betyder dog ikke, at det er umuligt at gøre for ufaglærte personer. Der er nogle kloakrelaterede opgaver, som du gerne må løse selv. Dog er der nogle bestemte regler, du skal følge. Nogle opgaver skal nemlig udføres af en professionel kloakmester. Dem får du et overblik over her.

Det må du selv gøre

Inden du kaster dig ud i at fikse toilettet eller afløbet til regnvandet, er det god ide at holde dig informeret om, hvad du egentlig må lave selv, og hvad du skal have professionel hjælp til. Følgende problemer må du selv løse, når det kommer til kloakarbejde:

  • Du må godt selv stå forsøge at rense din kloak, hvis du har de rette redskaber til det. Det gælder eksempelvis en spuling eller ved at tømme sandfangsbrønden.
  • Du må lave faskiner til at lede vandet fra tagrenderne væk fra huset.

Du skal altid huske at ansøge om lov hos kommunen, før du udfører nogle af ovenstående handlinger. Og hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, bør du altid kontakte en professionel for kompetent rådgivning på området.

Det skal en professionel gøre

I forbindelse med kloakarbejde, er der mange ting, som kun en autoriseret kloakmester bør udføre. På den måde er du også sikker på, at alt udføres helt korrekt og efter bogen. Generelt gælder reglen, at du bør overlade alt kloakarbejde til kloakmesteren, da meget kan gå galt. Skal du eksempelvis montere rottespærre, højvandslukke eller lignende, så bør du for eksempel kontakte en professionel kloakmester i Viborg. Dermed sikrer du det bedst udførte arbejde.