Fordelene ved en luft til vand varmepumpe

I takt med at vi går mod et mere klimavenligt forbrug bliver vi mere bevidste om, at mange små dele af vores liv har konsekvenser, og afhængig af konsekvenserne kan det enten have negativ indflydelse eller positiv indflydelse på miljøet. Her kan en luft til vand varmepumpe være et af de skridt på vej mod en grønnere fremtid. Ved at tage varmepartikler fra luften uden for huset og konvertere dem til varmeenergi, får du en mere naturlig energikilde. Der er dog også andre fordele:

  • Mindre elregning: den eneste strøm du skal bruge til opvarmning, er selve luft til vand varmepumpens udstyr. Til gengæld producerer den meget strøm pr. watt, så du sparer væsentlig mere end ved elektrisk opvarmning af huset.
  • Ingen vedligeholdelse: i modsætning til strømkilder, som kræver noget af dig, er en luft til vand varmepumpe selvkørende. Du kan bare slappe af, mens maskinen gør arbejdet for dig. Det eneste er lovkravet om et årligt tjek af en installatør, men ellers har du intet ansvar for apparatet.
  • Fremtidssikring af din økonomi: En luft til vand varmepumpe kan i starten koste mange penge, men du lægger hurtigt mærke til, at pengene kommer tilbage på anden vis. Din elregning bliver mindre for hvert år, der går. Det betyder, at den store investering hurtigt bliver betalt tilbage efter et par år. Samtidig giver det også dit hus en større merværdi.

Der er en masse muligheder for dig som forbruger, så hvis du har pengene til en langsigtet løsning, så er en luft til vand varmepumpe det helt rette tilbud til dig.