Glarmesteren til den knuste rude

Et kraftigt uvejr, en hurtigt flyvende fodbold på afveje eller måske endda et indbrud. Knust glas i hjemmet eller i erhvervet kan forårsages af et virvar af årsager, og det er langt fra alle årsager, som er i ens egne hænder. Står du selv med en ødelagt rude, eller frygter du, at dit splinternye vindue ender i adskillige stykker, skal du tage stilling til, hvilken glarmester som skal kontaktes. Desuden skal du tage stilling til, om ulykkens omfang er “småt” nok til, at du kan lave en midlertidig løsning indtil glarmesteren kan være der.

Hvad kan du selv gøre?

En knust rude er ikke nødvendigvis en håbløs situation. Hvis uheldet allerede er ude, findes der midlertidige løsninger, så du ikke skal stå med en ufrivillig åbning i væggen. Få fat i en afdækningsplade, enten af klar polycarbonat eller en Multiwall plade, og lim den fast med almindelig silikone. Pladen kan købes tilskåret, eller du kan selv skære den til med en hobbykniv, så den passer til din situation.

Måske er uheldet ikke ude endnu, men du ønsker heller ikke, at det kommer til at ske. Hvis du ønsker dine vinduer eller din glaskonstruktion forebygget mod fremtidige skader, kan du med fordel skifte glasset ud med polycarbonat, som er sikrere og mere robust.

Få dygtige fagfolk til at reparere din rude

Den midlertidige løsning varer ikke for evigt, så efter glasset er lappet, bør du tage fat i din lokale glarmester. Glarmesteren er specialist i udskiftning af glas, spejle og lignende, både privat og i det offentlige, og sikrer dig en professionel og holdbar løsning. Glarmesterfirmaet Jydsk Glasservice har kompetencer inden for bl.a. energiruder, butiksruder, brandglas og drivhusglas, og står klar som din lokale glarmester i Aalborg og omegn.