Tømrerens vigtigste værktøj

Som gør-det-selv tømrer sørger du selvfølgelig selv for at opmagasinere. Mange har flere værktøjskasser med bits, ekstradele eller værktøj til niche-formål. Dog kan der meget hurtigt luges rigtig meget ud af samlingen, hvis det er ved at blive svært at overskue. Derfor prøver vi at koge hele din samling nede til det mest essentielle – for hvad er en tømrers vigtigste værktøj? Vi har allieret os med vidende folk inden byggebranchen, der kan fortælle os, hvad du skal bruge til den specifikke opgave.

Hvilken opgave står du overfor?

En tømrer sørger typisk for at finde det rette værktøj, efter han har fået at vide, hvad opgaven går ud på. Det skyldes, at der er forskelligt basis-værktøj til diverse former for opgaver. Typisk kan en håndværkeropgave kategoriseres inden for følgende kategorier:

  • Der skal samles noget: Det essentielle værktøj er hammer, umbraco-nøglesæt, svensknøgle og papegøjetang
  • Der skal måles noget: I dette tilfælde får du brug for vaterpas, båndmål og tommestok
  • Der skal hænges noget op: Her er der behov for: Slagboremaskine, bits og borehammer
  • Der skal males noget: Her skal der masser af malergrej til. Udover maling skal du anskaffe dig pensler, spartel og ruller
  • Der skal skæres noget op: Her er der ikke brug for mange former for værktøj – kun stiksav og håndsav
  • Der skal slibes noget: Trekantsliber og excentersliber er tilstrækkeligt
  • Der skal skilles noget ad: Koben, Knibtang og skævbider er nok til at adskille ting fra hinanden.

Har du overstående til de bestemte opgaver, er du godt kørende. Selvom det kan være fristende at købe opgraderede modeller med ekstra modifikationer, vil vi fraråde dig at købe det som det første; Det er kun, hvis du er i gang med meget specialiserede opgaver, hvor der ikke er andre muligheder, at det vil være en nødvendighed. Nej, med vores basispakker kan du have det mest nødvendige lige ved hånden.