Totalentrepriseformer

Få styr på dine totalentrepriser

Nogle entreprenører tilbyder en såkaldt totalentreprise. Denne artikel vil gå i dybden med, hvilke fordele der kan være forbundet med totalentrepriser.

For at der kan gennemføres et bygge- eller renoveringsprojekt skal der både tegnes og bygges:

  • Tegnes: For at man kan få byggetilladelse til det projekt, man er gået i gang med, kan det være nødvendigt at have tegnet det samt evt. nedskrevet mål for dimensionerne på byggeriet.
  • Bygges: De løsninger, der vælges, skal bygges af håndværkere

Hvis man vælger at benytte sig af flere forskellige firmaer, hvor man selv sørger for koordinationen mellem håndværkerne, er der tale om en fagentreprise. Hvis der derimod kun hyres et håndværksfirma, taler man om en såkaldt totalentreprise, hvor koordineringen mellem håndværkerne er op til hovedentreprenøren selv.

Fordele ved totalentreprise

Fordelen ved at vælge en totalentreprise er, at der kun er en aftalepart, hvorfor hele ansvaret er samlet et sted. Herved har man altså et større overblik i stedet for at have mange forskellige elementer af processen forskellige steder. Dette muliggør også, at man i højere grad har adgang til en retvisende pris hos totalentreprenøren i stedet for en masse forskellige priser.

Derudover til, i forhold til det kreative, at få de bedste forslag og løsninger. Det vi sige, hvordan huset ser ud, valg af materialer til gulv.