Derfor skal du pleje dine tænder godt

Vores tænder er noget af det vigtigste, vi har. De skal gerne holde hele livet, så du kan spise sundt og holde dit helbred godt. Derfor er det også rigtig vigtigt at pleje dem og passe på dem, så de ikke bliver skadet i løbet af dit liv. Der er mange måder at gøre dette på, og dem kan du få et overblik over her. Foruden disse gode råd, er det dog også vigtigt at tage på besøg hos din tandlæge jævnligt, så du kan få dine tænder tjekket og efterset, hvis der skulle være noget galt. Du kan eventuelt besøge en tandlæge i Viborg

Dette kan du gøre for at holde dine tænder sunde

Der er mange forskellige små ting, som du ifølge tandlæger kan indføre i din hverdag for at pleje dine tænder og holde dem sunde. Det er blandt andre følgende:

  • Børst tænder to gange om dagen, så du får alle madrester og plak væk. Dette bør gøres i mindst to minutter både morgen og aften. Det er en god ide at inkorporere det som en del af din daglige rutine.
  • Brug tandtråd, så du er sikker på at nå ind mellem tænderne. Det kan nemlig være svært ved tandbørstning.
  • Undgå at spise og drikke for meget med højt indhold af sukker og syre. Det gælder især sodavand, som har meget af begge.

Du kan derudover altid spørge din tandlæge, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal holde dine tænder sunde og raske.